STRANDRYDDEGUIDE

Strandrydde Guide


Når du er på strandrydding får du en fin naturopplevelse, du bidrar til miljøet og det er godt for kroppen. Strandrydding er en fin aktivitet som er hyggelig å gjøre sammen med andre.


Før du rydder.

Det første du må tenke på er ryddeområdet. I ryddekartet på Hold Norge Rents ryddeportal kan du se etter den røde markøren som markerer hvor det er behov for rydding. Forhør deg gjerne med erfarne strandryddere i ditt område eller oss i Våre Strender. Husk å unngå områder hvor fugler hekker. Det er også ikke lov til å gå i land på fuglereservatene fra 15. april til 15.juli. Kommer du i nærheten av en hekkende fugl. Trekk deg rolig vekk fra området.


Noen ganger kommer man over områder som bør håndteres av profesjonelle. Om du finner et slikt område kan du la det ligge og kontakte kommunen eller Våre Strender på blimed@vaarestrender.no.


Barn er ivrige og flinke strandryddere, - en spennende del av strandryddingen kan være å finne ut hva plasten har vært og hvor den kommer fra. Havstrømmene tar med seg plast fra hele verden.


Våre Strender har satt ut blå kasser rundt om i skjærgården. Her finner du en pose til å rydde i om du trenger det. Se vaarestrender.no for hvor de befinner seg. Mange liker å bruke hansker når de rydder.


Har du ryddet litt? Ta det med hjem i egen restavfallsdunk eller finn en offentlig avfallsdunk. Strandryddere kan levere avfallet som de har plukket på avfallsmottaket.


Har du ryddet veldig mye? Ta kontakt med oss på blimed@vaarestrender.no så kan vi hjelpe dere.


God tur!